Υλικά 1 φλ. τσαγιού μαύρες φακές 4 φλ. τσαγιού νερό, χωρισμένα 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους (4 φλιτζάνια) 1 κ. γλ. αλάτι, περισσότερο για γεύση 1 φλ. τσαγιού λευκό ρύζι μακρόσπερμο, μουλιασμένο σε νερό για 10- 15 λεπτά και στη συνέχεια σουρωμένο Μαύρο πιπέρι 1/2 έως 1 κ. γλ. κύμινο Μαϊντανό, για γαρνίρισμα Εκτέλεση Τοποθετήστε τις φακές σε μια μικρή κατσαρόλα με 2 φλιτζάνια νερό. Φέρτε το νερό σε βρασμό σε δυνατή φωτιά, και στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε, με καπάκι, μέχρι οι φακές να μισοβράσουν (10- 12 λεπτά). Αποσύρετε από τη φωτιά, σουρώστε τις φακές και αφήστε στην άκρη. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι, ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια σε κύβους και σοτάρετε μέχρι να πάρουν ένα σκούρο χρυσοκάστανο χρώμα, πιο σκούρο από τα τυπικά καραμελωμένα κρεμμύδια (περίπου 40 λεπτά), πασπαλίστε τα κρεμμύδια με ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι καθώς μαγειρεύονται. Ρίξτε προσεκτικά τα υπόλοιπα […]
Πηγή άρθρου
Newsbeast
Αποποίηση ευθύνης
Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.